У вересні вже понад 2000 родин отримали кошти за сертифікатами на відновлення житла

Упродовж вересня понад 2,2 тисячі українських родин отримали кошти за сертифікатами на відновлення житла, згідно з проєктами HOME та Heal Ukraine від Банку розвитку Ради Європи.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обговорили спільні двосторонні проєкти з керівником Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі. Подякував за підписання під час Конференції з питань відновлення в Берліні перших угод за проєктами HOME та Heal Ukraine на суму 200 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення житлом людей, які лишилися без даху над головою внаслідок російської агресії, а також на відновлення медичної системи. Уже маємо перші результати. За вересень понад 2,2 тисячі родин отримали кошти за сертифікатами на відновлення житла", - написав він.

Шмигаль зазначив, що пріоритетними також є розмінування, відновлення енергетики й критичної інфраструктури. За його словами, уряд прагне розширити співпрацю з Банком розвитку на громади й підтримку малого та середнього бізнесу.

Читайте також: Компенсація за знищене росіянами житло: Україна отримала €70 мільйонів від Банку розвитку Ради Європи

"Подякував за намір відкрити офіс у Києві. Це свідчить про прагнення розвивати довгострокову співпрацю й реалізовувати нові проєкти в Україні. Вірю, що візит пана Монтічеллі стане успішним кроком на цьому шляху", - зазначив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Україна очікує найближчим часом транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,1 мільярда доларів.