Банк розвитку Ради Європи готовий збільшити підтримку житлових проєктів в Україні

Фото

Наступного року Банк розвитку Ради Європи планує збільшити фінансування в межах проєкту “HOME: Компенсація за знищене житло”.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«У межах проєкту “HOME: Компенсація за знищене житло” Банк розвитку Ради Європи готовий значно розширити обсяг фінансування у 2025 році. Це дозволить забезпечити житлом тисячі родин, які втратили власне помешкання у звʼязку з його руйнуваннями через збройну агресію», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби із головою БРРЄ Карло Монтічеллі.

Цьогоріч завдяки фінансовій підтримці Банку розвитку Ради Європи, а саме, позики у розмірі €100 мільйонів, майже 3 тисячі осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії, зможуть придбати власну оселю. Вже розпочато процес реалізації першої фази спільного проєкту.

Читайте також: У Канаді пройде конференція з відбудови України

Як повідомлялося, упродовж вересня понад 2,2 тисячі українських родин отримали кошти за сертифікатами на відновлення житла, згідно з проєктами HOME та Heal Ukraine від Банку розвитку Ради Європи.

Фото: mtu.gov.ua