Пенсильванія допоможе Запорізькій області з відновленням енергетичної інфраструктури

Штат Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновлення енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Президент Володимир Зеленський, під час візиту до США, провів зустріч з губернатором штату Пенсильванія Джошем Шапіро, а також сенатором від цього штату Бобом Кейсі та конгресменом Меттом Картрайтом. Сторони домовились про співпрацю між Україною та Сполученими Штатами Америки на регіональному рівні.

«Дякую керівникам американських штатів за готовність розвивати регіональну співпрацю з Україною. Реалізація спільних економічних проєктів допоможе відновленню зруйнованої інфраструктури та створенню робочих місць», – зазначив глава держави.

Результатом зустрічі стала угода між Запорізькою ОВА та штатом Пенсільванія. Відповідно до підписаного документа, Пенсільванія допоможе відбудовувати Запорізьку область. У пріоритеті буде відновлення енергетичної інфраструктури.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба сказав, що США залишаються надійним партнером України, як у питаннях воєнної підтримки, так і у питаннях відновлення.

“Міністерство розвитку громад та територій дякує за спільну роботу у галузі відбудови. Пенсільванія – це вже не перший штат, який готовий допомогти українцям долати наслідки руйнувань, які принесла розв’язана росією війна”, – підкреслив Кулеба.

Глава Запорізької ОВА Іван Федоров наголосив, що наразі область посилено готується до зими в умовах зруйнованої інфраструктури, тому підтримка у відновленні дозволить провести роботи вчасно.

Читайте також: Партнери за два роки зібрали понад $4 мільярди на відновлення енергетики України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський розпочав візит до США з відвідин армійського боєприпасного заводу.

Фото: Міністерство розвитку громад та територій України