Громади трьох областей допоможуть відновити пошкоджені росіянами об’єкти на Сумщині

Шість громад Рівненської, Тернопільської та Київської областей підписали меморандум про відновлення пошкоджених росіянами об'єктів у прикордонних населених пунктах Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба за результатами спільної зустрічі із представниками прикордонних громад Сумщини та більш безпечних областей.

За його словами, під час наради у відкритому діалозі обговорили низку важливих питань, зокрема оперативну ситуацію на місцях, ліквідацію наслідків обстрілів, безпеку людей та проходження опалювального сезону.

У рамках зустрічі шість громад з Тернопільської, Київської та Рівненської областей підписали меморандум про співпрацю з шістьма громадами прикордоння Сумщини, зазначив віцепрем’єр.

“Важливий день. Адже ми відкриваємо нову сторінку співпраці між громадами та регіонами. На основі згуртованості та взаємодопомоги”, - підкреслив Кулеба.

Вже визначені перші обʼєкти, які незабаром будуть відновлені в межах співпраці. Це дитсадок "Орлятко" у Конотопі і багатоповерхівка в Охтирці.

“Також це підтримка і допомога одне одному у всіх ключових сферах. Окремо — реалізація спільних проєктів. Вдячний містам Обухів, Збараж, Тернопіль та Березнівській, Рокитнівській, Копичинецькій громадам, які підтримали цю ініціативу. І тепер допоможуть відновитися Білопільській, Краснопільській, Охтирській, Конотопській та Сумській громадам”, - зауважив Кулеба.

Він наголосив, що меморандум залишається відкритим для інших громад, які готові долучитися до співпраці.

Читайте також: У трьох областях через російські атаки пошкоджені енергооб'єкти

“Ми започатковуємо цю ініціативу для широкої взаємодії на рівні всієї країни. Це дозволить забезпечити більш ефективну і всебічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше”, - заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, штат Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновленні енергетичної інфраструктури.

Фото: t.me/OleksiyKuleba/4857