Світовий банк та IFC розширять підтримку проєктів відновлення в Україні

Фото

Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розширять свою присутність в Україні, зосередившись на відновленні житла та критичної інфраструктури.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) продовжать підтримку українських ініціатив у питаннях відновлення, оцінки потреб для відбудови, а також питаннях підготовки до зимового періоду», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Бобом Сомом.

За словами Кулеби, сьогодні у фокусі міністерства - забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та підготовка інфраструктури у громадах і для людей, які будуть повертатися з фронту. І ці питання потрібно враховувати у двосторонній співпраці.

Він також зазначив, що міністерство сподівається на подальшу співпрацю зі Світовим банком у транспортній галузі за основними магістральними напрямками та щодо морських портів.

Водночас Кулеба наголосив, що всі спільні зі Світовим банком проєкти, які вже розпочато, планується продовжувати.

Читайте також: Україна додатково залучить майже €62 мільйони від Європейського інвестбанку - Шмигаль

Своєю чергою Сом зазначив, що Світовий банк має чіткий план подальшої спільної роботи з міністерством і за два тижні продовжить переговори щодо подальшої співпраці у сфері підтримки житлового сектору.

Як повідомлялося, представники керівництва Міністерства соціальної політики та Світового банку обговорили питання продовження та розширення проєктів, спрямованих на подолання бідності в Україні.

Фото: mtu.gov.ua