На Миколаївщині відновили 40% пошкоджених росіянами закладів культури

У Миколаївській області відновили 40% закладів культури, які були пошкоджені або зруйновані російськими обстрілами з початку повномасштабного вторгнення.

Про це під час брифінгу 8 жовтня повідомила начальниця управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації Олени Буберенко, передає кореспондент Укрінформу.

"З початку повномасштабного вторгнення на Миколаївщині постраждало понад 200 об'єктів культури - це музеї, театри, клубні заклади, бібліотеки тощо. Близько 40 відсотків з них наразі вже відновлено", - сказала Буберенко.

Зокрема, за її словами, повністю відновлено чотири заклади у Миколаєві, які постраждали найбільше. Це драматичний театр, обласний краєзнавчий музей, обласний Палац культури та фаховий коледж музичного мистецтва.

Відновлення виконано за рахунок коштів обласного бюджету, громад та за підтримки міжнародних партнерів.

"Зараз чекаємо початку робіт у Миколаївському фаховому коледжі культури та мистецтв, де у результаті російської агресії зруйновано дах", - сказала начальниця управління культури.

Читайте також: В Україні створять електронний реєстр базової мережі закладів культури

Вона також зауважила, що наразі точної суми загальних збитків немає, бо неможливо підрахувати всі втрати адже Кінбурнська коса досі окупована, а деякі громади продовжують страждати від обстрілів.

Як повідомлялося, за даними Міністерства культури та стратегічних комунікацій, в Україні станом на 5 жовтня внаслідок повномасштабної російської агресії зазнали пошкоджень чи руйнувань 2 093 об’єкти культурної інфраструктури.