Укрпошта відновлює відділення у Костянтинівці та Миколаївці, де були прямі влучання

Ексклюзив

На Донеччині Укрпошта готує до відновлення відділення у Костянтинівці та Миколаївці, де були прямі ворожі влучання і приміщення були зруйновані. Загалом сьогодні в області продовжують діяти 69 стаціонарних її відділень та 16 – пересувних.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомив директор Донецького регіону АТ «Укрпошта» Максим Сутковий.

«Ми зараз в процесі відновлення роботи декількох відділень. У нас постраждали відділення, але, на щастя, наші співробітники всі живі», - сказав директор.

Він розповів, що за останній місяць росіянами були вщент зруйновані центральне відділення Укрпошти в Костянтинівці та відділення у Миколаївці.

«У Костянтинівці було пряме влучання у приміщення Укрпошти в неділю, 6 жовтня. І, на щастя, наша співробітниця, керівник відділення, не постраждала. Але відділення більше немає. І ми вже практично готові відкривати відділення поряд, в новому приміщенні, ми працюємо над цим», - пояснив директор.

За його словами, у вересні теж було пряме влучання у відділення у Миколаївці. «Тоді у відділенні був вихідний, тому люди, звісно, не постраждали. Ми теж там готуємося до відновлення роботи в іншому приміщенні», - додав Сутковий.

На сьогодні, зауважив він, на території Донеччини, яка контролюється українською владою, працює загалом 69 стаціонарних відділень Укрпошти та 16 – пересувних відділень на автівках.

«Наразі у нас працює 69 стаціонарних відділень, але ця цифра може як збільшитися, так і зменшитися. Зменшитися, коли буде руйнація чи пошкодження… Пересувні відділення працюють, і кількість їх теж то збільшується, то зменшується, залежно від напруженості роботи. Бо там, де ми не можемо утримувати вже стаціонарні відділення, але там є люди, ми їдемо туди, в тому числі і броньованими автівками. В нас 16 відділень пересувних працює, команда на місці, тримається», - заявив Сутковий.

Він констатував, що кількість працюючих стаціонарних відділень Укрпошти на території Донеччини з початку серпня цього року скоротилося на 18 відділень, вони через безпекову ситуацію закрилися у Мирнограді, Селидовому, Кураховому, Гірнику, Курахівці, Цукуриному, Новогродівці та інших прифронтових населених пунктах.

Але Сутковий підкреслив, що у Покровську і зараз продовжують працювати відділення Укрпошти.

Читайте також: У Костянтинівці майже дві доби гасили пожежу в адмінбудівлі, спричинену російським обстрілом

«У Покровську ми працюємо, і дякую команді за те, що вона, а там наші дівчата, ще «тримають оборону», і люди користуються послугами. Два відділення зараз працюють у Покровську», - уточнив директор.

Він також наголосив, що Укрпошта не залишає своїх співробітників, які виїжджають у безпечні регіони країни, та працевлаштовує їх.

«Не можу сказати, що нам в області критично не вистачає людей, але деякі люди, особливо з прифронтових територій, вони приймають рішення евакуюватись. І наша компанія підтримує їх і надає робочі місця по всій території України. А у деяких регіонах навіть підтримує – надає компенсацію на житло, такі програми у нас теж є. Тому Донеччина підтримується Укрпоштою у будь-якому разі, і щоб не відбувалося, ми будемо підтримувати наших людей, наших співробітників», – запевнив Сутковий.

За його словами, там, де можливо, робота відділень на Донеччині буде відновлена, бо Укрпошта гарантує надання своїх послуг, і «люди повинні знати, що вони мають можливість отримати їх у будь-якому разі».

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня армія РФ убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

На території Донеччини, яка залишається під контролем української влади, (на початок жовтня 2024 року) ще мешкають близько 335 тис. осіб.

Фото: Телеграм Ігор Смілянський