Охматдит підписав договір для проведення першочергових протиаварійних робіт

Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» підписала договір на проведення першочергових протиаварійних робіт із захисту від зовнішнього впливу будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу, який був пошкоджений через російську атаку.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

"Йдеться передусім про заходи з мінімізації шкідливого впливу осінньо-зимових погодних умов на стан будівлі та її функціонування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процедура закупівлі здійснювалась в електронній системі «Prozorro». Очікувана вартість закупівлі становила понад 9,5 млн грн, проте в результаті аукціону вартість знизилася до 7,5 млн грн. Платником зазначеної закупівлі виступив благодійний фонд «Таблеточки», а замовником – Охматдит.

Невідкладні протиаварійні роботи пошкодженого корпусу вже розпочались та передбачають: заходи щодо заповнення віконних та дверних прорізів, які були вибиті під час вибуху; відгородження частини приміщень тимчасовими конструкціями з метою зберігання будівлі від впливу зовнішніх факторів; захист інженерних мереж, часткову їх заміну (радіатори опалення), які після вибуху залишились відкритими та мають прямий контакт з зовнішнім середовищем.

Читайте також: В Україні відновили 885 пошкоджених медзакладів

Також було укладено договір на послуги зі здійснення технічного нагляду за протиаварійними роботами на понад 132 тисяч грн.

У МОЗ зазначають, що протягом проведення ремонту в цьому корпусі лікарні триватиме надання медичної допомоги.

Як повідомлялося, ракетний обстріл Національної спеціалізованої лікарні "Охматдит" стався 8 липня. Унаслідок удару загинули 2 особи та дістали поранення 35 осіб, з них 9 дітей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством) Кримінального кодексу України.