Шуляк: Держава зараз не може дозволити собі платити більші суми за програмою «єВідновлення»

Ексклюзив

Максимальна сума виплат у рамках програми єВідновлення становить 500 тис. грн за пошкоджений будинок і 350 тис. грн - за квартиру. На жаль, держава наразі не може дозволити собі виплачувати більше за пошкоджене житло.

Про це зазначила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга народу» Олена Шуляк у інтерв’ю Укрінформу.

«Станом на сьогодні погоджено заявки на майже 8 млрд грн для виплат за пошкоджене житло. Компенсації погодили більше ніж 73 тисячам українських сімей, які отримали чи отримають ці кошти для проведення ремонту», - поінформувала вона.

Шуляк також нагадала, що максимальна сума виплат становить 500 тис. грн за будинок і 350 тис. грн за квартиру.

«Можливо суми компенсацій не такі, як хотілося б більшості, проте держава зробила все можливе, аби розробити механізм підтримки та знайти кошти на його успішну реалізацію… На жаль, держава наразі не може дозволити собі виплачувати більше за пошкоджене житло», - зауважила вона.

Читайте також: єВідновлення: заяву про компенсацію за знищене житло відтепер можна подати через «Дію» та ЦНАП

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині завдяки програмі «єВідновлення» 4970 родинам, які мають пошкоджене чи зруйноване житло, призначили більш ніж 1,8 млрд грн компенсацій.