Тіллерсон припускає, що Київ і Москва знайдуть заміну "Мінську"

Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив припущення, що конфлікт між Росією і Україною може бути розв'язаний, якщо офіційні Київ і Москва вийдуть з Мінської угоди та досягнуть інших домовленостей.

Про це він заявив у середу під час слухань у Комітеті в закордонних справах Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цілком ймовірно, що уряд України і уряд Росії могли би прийти до рішення, яке задовільнило би всіх через іншу схему, ніж Мінські домовленості, яка натомість дозволила би досягти цілей "Мінська", яких ми прагнемо", - зауважив глава державного департаменту.

При цьому він підкреслив, що не хотів би, щоб Сполучені Штати самі собі сковували руки щодо Мінська, "якщо з'ясується, що сторони вирішили розв'язати проблему шляхом іншої угоди".

Як повідомляв Укрінформ, глава Державного департаменту США протягом кількох днів бере участь у слуханнях в кількох комітетах Сенату й Палати представників США щодо бюджету відомства на 2018 фінансовий рік. Водночас, сенатори й конгресмени ставлять йому інші запитання, в тому числі, в рамках розслідування втручання Росії у внутрішні справи США.

Фото: Getty Images