Реформи в країнах Східного партнерства страждають під тиском Путіна - євродепутат Гармс

Депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребека Гармс закликала європейських лідерів тримати двері ЄС відкритими для майбутнього членства в ньому України.

Про це вона заявила напередодні саміту Східного партнерства, який відбудеться у Брюсселі 24 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Принцип «Більше за більше, менше за менше», який винагороджує зусилля з проведення реформ в країнах східного партнерства, цілком доречний. Але він наштовхнеться на труднощі, якщо ЄС закриє двері для можливості майбутнього приєднання», - заявила Гармс.

Вона підкреслила, що стимульовані угодами про асоціацію з Євросоюзом, країни-партнери досягли значного прогресу. Але визнала, що ці держави стикаються з перешкодами і підкреслила, що тяжкість процесу трансформації не повинна лягати на плечі одного лише народу в цих країнах.

Депутат Європарламенту також акцентувала увагу на тому, що «амбітні реформи в країнах Східного партнерства страждають під тиском Путіна». Анексія Криму, війна і окупація Донбасу в Україні, а також «заморожені» конфлікти в інших сусідніх країнах вимагають більшої участі з боку ЄС, переконана вона.

«Правильне рішення проти військового втручання не повинно означати прийняття агресивної політики Путіна; ЄС повинен активізувати свої дипломатичні зусилля і не коливатися в питанні санкцій. Війна і окупація на Сході Європи не повинні перетворюватися на постійну загрозу для усіх європейців», - закликала Гармс.

Читайте також: Клімкін каже, що не варто чекати від саміту Східного партнерства якихось перемог

Ребека Гармс буде присутньою на саміті Східного партнерства - глав держав ЄС і шести країн Східної Європи - в якості співголови Парламентської Асамблеї Euronest.