Прем'єр Словаччини запропонував €1 мільйон за інформацію про вбивство журналіста

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував 1 млн євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста Яна Кучака.

Про це повідомляє BBC.

"Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував винагороду - 1 млн євро (1,2 млн доларів США) тому, хто надасть інформацію у справі про вбивство журналіста-розслідувача", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після резонансного вбивства декілька словацьких газет надрукували останню статтю Кучака, в якій він написав про зв'язок між італійською мафією та політичною корупцією на високому рівні.

За словами британського колеги, у публікації убитого журналіста йдеться про фіктивні виплати з фондів ЄС громадянам Словаччини та Італії, які, можливо, причетні до італійського організованого злочинного угруповання з Калабрії - "Ндрангета".  

Тим часом в словацькій пресі не стихають спекуляції щодо мотиву злочину.

Читайте також: У Словаччині вбили журналіста-розслідувача

Як повідомлялося, 26 лютого стало відомо, що у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Кучака та його подругу. Їхні тіла знайшли у помешканні у селі Велька Мача неподалік міста Трнава на заході країни. Поліція розслідує справу як подвійне вбивство. Найбільш вірогідним мотивом вбивства правоохоронці вважають професійну діяльність Кучака.