Штати надають Україні та Грузії відчутну допомогу - Держсекретар Помпео

Державний секретар США Майк Помпео назвав "відчутною" допомогу, яку надають Сполучені Штати Україні і Грузії на тлі їх протистояння російській агресії та втручанню в вибори.

Про це він заявив під час слухань у середу в Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США у відповідь на запитання сенатора Стіва Чабота, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив сенатор Чабот, звертаючись до Помпео, Україна і Грузія відчувають інтенсивний тиск Путіна, у тому числі в контексті російської окупації їхніх територій.

"Попри ці ризики, Грузія й Україна, а також багато країн Східної Європи активно просувають у себе прозахідну політику. Не могли б Ви описати, як бюджет президента США (на 2020 рік – ред.) збільшує нашу підтримку для цих двох критично важливих партнерів?", - запитав законодавець.

Читайте також: Адміністрація Трампа зосереджує фокус уваги на Україні - дипломат

У цьому зв'язку, держсекретар Помпео зауважив, що Сполучені Штати надають "відчутну допомогу" Україні. 

"Ми забезпечили український народ засобами оборони, розвідувальною допомогою, я бачив це на попередній посаді (директора ЦРУ – ред.), до мого призначення державним секретарем США", - зауважив глава Держдепу.

Читайте також: Посилення НАТО у Чорному морі є наслідком агресії Росії – Столтенберг

Він також підкреслив, що Америка підтримує Україну і Грузію в протистоянні російському втручанню у вибори, й зокрема, на нинішніх президентських перегонах.