Явка на виборах до Європарламенту - найвища за останні 20 років

Європейська Комісія високо оцінює результати Європейських виборів, які завершилися минулої неділі, та вважає їх успіхом проєвропейських сил.

Про це в понеділок під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії Маргаритіс Шинас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви питаєте мене проте, чи виграли популісти, я скажу – ні. Популісти не виграли ці вибори. Всупереч похмурим передбаченням, до парламенту прийшли, переважно, проєвропейські сили з усього політичного спектру, і саме вони є переможцями. Вибори виграли ті, хто хоче працювати в Європі та заради неї, а не ті, хто хотів би зруйнувати Європу», - наголосив речник Єврокомісії.

Читайте також: На виборах до Європарламенту Словаччина показала найнижчу явку, Бельгія - найвищу

Він зауважив, що європейські вибори стали переконливим доказом: європейська демократія жива і вона у доброму стані.

«Найвища явка за останні 20 років – це свідчення активного залучення європейців, які віддали свої голоси за майбутнє нашого Союзу. Ми, в Єврокомісії Юнкера, маємо підстави вважати, що цей результат також відображує нашу важку працю і перелік досягнень за п’ять років, що минули. Зараз ми маємо проєвропейську більшість, і це означає, що ми можемо розраховувати на конструктивний та дієвий Європарламент протягом наступного інституційного циклу», - додав речник Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, вибори до Європарламенту проходили 23-26 травня. Найбільша активність виборців була зафіксована у Бельгії, найнижча - у Словаччині. Середня явка по 28 країнам ЄС склала 51%.