Захисники Панджшеру заявили про розгром тисячі талібів, «Талібан» заперечує

Бійці афганського руху опору з Панджшерської долини заявили, що взяли в оточення тисячу бойовиків-талібів: більшість ліквідували, а решту полонили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera із посиланням на речника руху опору Фахіма Даші.

Також оборонці Панджшеру стверджують, що захопили чималу кількість талібської техніки та зброї, яку ті, в свою чергу, отримали після виходу з країни американських військ.

Утім сам «Талібан» заперечує таку інформацію.

Наразі в Панджшерській долині - останньому регіоні Афганістану, де талібам протистоять опозиційні групи та залишки афганської армії, тривають бойові дії.

Тим часом ширяться чутки, що лідери спротиву - засновник Національного фронту спротиву Афганістану Ахмад Масуд та колишній віцепрезидент Амрулла Салех - втекли до Таджикистану.

Салех спростував ці чутки. Як повідомляє Euronews, Салех сказав, що боротьба важка, але повстанці контролюють регіон. «Ми перебуваємо під атакою талібів та «Аль-Каїди» і терористів, яких підтримують пакистанці. Ми захищаємо свою землю, опір триває», - зазначив він.

Напередодні бойовики руху «Талібан» заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер. На честь цього вони навіть влаштували «святкову» стрілянину у Кабулі, внаслідок якої, за даними ЗМІ, щонайменше 17 людей загинули і 41 людина дістала поранення.

Читайте також: Таліби відклали оголошення складу нового уряду в Афганістані

Як повідомлялося, 15 серпня таліби без бою увійшли до столиці Афганістану Кабула.

Політичний офіс «Талібану» заявив про завершення війни в країні та про утворення Ісламського емірату Афганістан.