Штати запровадили санкції проти Хізболли

Міністерство фінансів США за сприяння уряду Катару запровадило санкції проти широкої фінансової мережі ісламістської організації Хізболла на Аравійському півострові.

Про це повідомили в середу в Офісі контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, передає Укрінформ.

«Хізболла вдається до зловживань міжнародною фінансовою системою шляхом глобального розширення своєї мережі для поповнення власної скарбниці та підтримання терористичної діяльності», - заявила в цьому зв’язку директорка OFAC Андреа Гакі.

Вона звернула увагу на «транскордонні» масштаби цієї фінансової мережі, для обмеження якої США необхідно перебувати в постійній взаємодії з міжнародними партнерами, зокрема, з урядом Катару.

Читайте також: США запровадили санкції проти сімох причетних до фінансів «Хізболли»

Таким чином, під американські санкції потрапили семеро громадян Саудівської Аравії, Катару, Туреччини, Бахрейну. Крім того, у списку обмежень опинилася катарська компанія Aldar Properties. Зазначені особи брали участь у передачі десятків мільйонів доларів на підставні рахунки організації Хізболла через міжнародну фінансову систему, із залученням сторонніх донорів, а також через кур’єрів.

Як повідомлялося, Сполучені Штати визнали організацію Хізболла терористичною в 1997 році. Пізніше до США приєдналися інші країни, у тому числі члени Ради співробітництва Перської затоки.