У Туреччині більш як половина випадків СOVID - у людей віком до 30 років

У Туреччині із загальної кількості активних хворих на COVID-19 більш як половина - віком до 30 років.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа після засідання Наукового комітету з питань коронавірусу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день понад 50% активних випадків у людей віком до 30 років», - поінформував міністр.

За його словами, попри високий показник інфікування серед людей молодого віку відсоток госпіталізації цієї категорії залишається низьким.

Читайте також: Індія відкриється для туристів з 15 жовтня

«Однак молодь відіграє певну роль у передачі хвороби дорослим членам своїх сімей. Найвищий показник серед наших громадян, які померли за останній місяць, - це люди віком від 70 років», - повідомив Коджа.

За його словами, щодоби в Туреччині фіксується 28-30 тисяч інфікувань, що становить майже 300 тисяч активних випадків протягом десятиденного періоду. Тому епідеміологічні заходи неможливо послабити, не забезпечивши громадян захистом, який найкраще дає вакцинація, заявив він.

Читайте також: Фінляндія припиняє щеплення вакциною Moderna чоловіків до 30 років

За минулу добу в Туреччині було виявлено 30 438 випадки інфікування, 31 413 людей одужали, 236 померли. Одне щеплення отримали 87,46% населення старше 18 років, обидва - 73,53%. У країні було зроблено понад 111,4 млн щеплень. Першу дозу отримали майже 54,3 млн людей, другу - 45,7 млн.

Фото: АА