У Батумі обвалився житловий будинок, є постраждалі

Фото, відео

У грузинському місті Батумі обвалився житловий шестиповерховий будинок, під завалами є люди.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інформаційний портал «Новини-Грузия».

Шестиповерховий корпус розташований у центрі Батумі, між вулицями 26 травня і Мемед Абашидзе. Будинок несподівано обрушився близько полудня у п'ятницю.

Відразу після події на місце прибули пожежники-рятувальники, проте вони за допомогою невеликого підйомного крану могли тільки прибрати уламки з кількох машин, які знаходилися біля корпусу. Так вдалося витягнути з машини жінку та її дитину, їх відправили до лікарні.

Тим часом під уламками будівлі знаходяться люди - в будинку було 12 квартир.

Одному з чоловіків через шок знадобилася допомога медиків - у будинку залишилися його дружина, троє дітей і брат.

Рятувальники почули, як кілька людей кликали на допомогу з-під завалів. Один із мешканців кричав: «Я можу дихати», і ствердно відповів на запитання рятувальників, чи чує він їх.

Читайте також: Рятувальники знайшли останню жертву обвалу будинку в Маямі

Мешканці розповіли журналістам, що цю частину будинку було споруджено наприкінці 70-х років в отворі між будівлями більш старої споруди. Пізніше з боку двору до під'їзду прибудували ліфт. У результаті сьогоднішньої події обрушилася конструкція ліфта і під'їзд, що спричинило за собою й обвалення стін.

За однією з версій, причиною катастрофи могли стати проведені з порушенням будівельні роботи на першому поверсі будівлі: там розташовані кафе, магазини і салон краси. Є версія, що під час ремонту комерційних приміщень було демонтовано несучу стіну, що і спровокувало обвалення.

Також є версія, що обвалення міг викликати вибух побутового газу, проте мешканці заявляють, що не чули звуку вибуху.

Тим часом у мерії Батумі заявляють, що обвалення не пов'язане з ремонтними роботами і будівля не була аварійною.

Заступник мера Батумі не підтверджує, що обвалення було викликано сильною вібрацією від ремонтних робіт, повідомляє телекомпанія «Мтаварі».