В ООН назвали п’ять факторів, які сприяють поширенню голоду
Поширенню голоду на земній кулі сприяють п'ять факторів: COVID-19, мінливість клімату, конфлікти, вартість та доступність здорового харчування, а також уповільнення економіки та її спади. Лише через COVID-19 ще 140 млн людей опинилися за межею бідності.
Про це під час заходів, присвячених Всесвітньому дню продовольства, в рамках Expo-2020 у Дубаї сказав головний економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Максімо Тореро Каллен, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Поширенню голоду на земній кулі сприяють п'ять факторів: COVID-19, мінливість клімату, конфлікти, вартість та доступність здорового харчування, а також уповільнення економіки та її спади. Через COVID-19 ще 140 млн людей опинилися за межею бідності, а вплив між країнами неоднаковий, тому це означає, що він матиме довгостроковий вплив на продовольчу безпеку», - сказав Каллен.
За його словами, якщо щорічні інвестиції для фінансування цільових заходів складуть приблизно 39-50 млрд доларів до 2030 року, то можливими стануть недорогі, але високоефективні рішення, котрі допоможуть сотням мільйонів людей позбутися голоду.
«Ми - громадяни світу, і нам потрібно виконати свою частину зобов’язань, а також допомогти іншим. Наша національна стратегія продовольчої безпеки зробить ОАЕ провідним світовим центром інноваційної продовольчої безпеки протягом наступних 30 років», - сказала міністр з питань зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ Маріам бінт Мохаммед Саїд Хареб Альмхейрі.
В ОАЕ виходом з кризи бачать міське землеробство як нову форму сільського господарства, яка має величезний потенціал.
Як повідомлялося раніше, кількість людей, які страждають від голоду через війни, пандемію коронавірусу та кліматичні зміни, зросла протягом року на чверть і становить нині більше 800 мільйонів.