У Грузії відбувся другий тур місцевих виборів

У Грузії 30 жовтня відбувся другий тур виборів місцевого самоврядування. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

У другому турі у 5 самоврядних містах та 15 муніципалітетах обирали мерів. У 24 виборчих округах - 42 мажоритарні члени муніципальних зборів.

В основному брали участь кандидати від «Грузинської мрії» та «Національного руху».

Читайте також: Прем'єр Грузії виключає передачу Саакашвілі Україні

Для обрання мерів у муніципалітетах встановлено 50% бар'єр, а для обрання мажоритарних членів сакребуло – 40%.

Як раніше повідомляло агентство, у Грузії 2 жовтня відбулися муніципальні вибори. Громадяни обирали депутатів міських і районних зборів, а також мерів 64 муніципалітетів, в тому числі Тбілісі. Міські та районні збори у Грузії комплектуються за змішаною системою: пропорційною і мажоритарною. Прохідний бар'єр для тбіліської міськради становить 2,5%, для решти муніципалітетів - 3%. Всього у виборах брали участь 43 партії. За даними ЦВК, явка становила 51,92%.

Правляча партія «Грузинська мрія» перемогла на муніципальних виборах у Грузії з 46,69% ​​голосів за пропорційними списками - партію влади підтримали майже 823 тисячі громадян.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

30 жовтня у 20 з 64 муніципалітетів відбувся другий тур виборів мерів, оскільки жодний з кандидатів не подолав 50-відсотковий бар'єр. Дообирали мера й у п'яти найбільших містах Грузії - Тбілісі, Батумі, Кутаїсі, Поті та Руставі.

Фото: coe.int