Овочі та риба: адміністрація Гельсінкі відмовляється від м'яса на своїх заходах
Адміністрація фінської столиці Гельсінкі повідомила, що змінить правила подачі їжі на заходах, які організуються містом.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.
Фінська столиця хоче на різних зборах, семінарах, воркшопах та громадських слуханнях врахувати екологічні чинники продуктів харчування.
Тепер основою меню будуть сезонні овочі та місцева риба, виловлена з дотриманням етичних принципів. Кава, чай та банани купуватимуться лише під маркою «Справедливої торгівлі». М'ясо та м'ясні продукти зовсім не пропонуватимуться.
Крім того, місто відмовляється від використання одноразового посуду та столових приборів, а також перестає подавати воду та інші напої в пляшках. Гості заходів, на яких пропонуватиметься їжа, повинні заздалегідь заявити про свій прихід. Це робиться для скорочення відходів.
Від цих правил можна буде відступати тільки на зустрічах на найвищому рівні та лише з вагомих причин.
У лютому 2019 року місто Гельсінкі ухвалило рішення до 2025 року вдвічі скоротити кількість молочних та м'ясних продуктів, які пропонуються гостям міських заходів.
Як повідомляв Укрінформ, понад чверть українців називають проблему захисту довкілля та загрозу економічного занепаду найбільшими довгостроковими викликами для України.