США додали до «чорного списку» чотири іноземні компанії через сприяння кібератакам

У Сполучених Штатах додали до «чорного» списку іноземних компаній, які діють проти інтересів нацбезпеки США, чотири організації з Росії, Сінгапуру й Ізраїлю, які створювали й продавали програми для хакерських атак та шпигунської діяльності.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Міністерства торгівлі США, поширеному в середу, передає Укрінформ.

«Компанія Positive Technologies (Росія) і Computer Security Initiative Consultancy PTE (Сінгапур) були додані до списку на підставі визначення, що вони торгують кіберінструментами, які використовуються для отримання несанкціонованого доступу до інформаційних систем, й загрожують конфіденційності та безпеці окремих осіб, а також організацій у всьому світі»,- зауважується в повідомленні.

Крім того, у «чорному» списку опинилися дві ізраїльські організації – NSO Group та Candiru. Їх звинувачують у розробці та постачанні шпигунського програмного забезпечення іноземним урядам, що використовувалося проти урядовців, журналістів, бізнесменів, активістів.

Читайте також: Хакери з Росії атакували у США Національну стрілецьку асоціацію - ЗМІ

У цьому зв’язку уряд США висловив твердий намір застосовувати інструменти агресивного експортного контролю для притягнення до відповідальності організацій та осіб, які діють проти інтересів цивілізованого суспільства в кіберсфері.

Як повідомлялося, додавання Міністерством торгівлі США іноземних організацій до списку компаній, які діють проти інтересів нацбезпеки, є одним із інструментів, які використовуються для обмеження операцій експорту, реекспорту та внутрішніх торгів.