Литва закликає ЄС ввести санкції проти білоруських аеропортів

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у зв'язку з погіршенням ситуації на кордоні Європейського Союзу та Білорусі закликає посилити санкції щодо мінського режиму, зокрема включити до списку санкційних об'єктів білоруські аеропорти.

Про це він заявив верховному представнику ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю, повідомляє Укрінформ з посиланням на Delfi.

За його словами, білоруський режим продовжує використовувати аеропорти для організації нелегальної міграції.

«Європа більше не може зволікати. Нагнітання подій на польському кордоні є лише ще одним доказом того, що білоруський режим вже переходить до активних наступальних і провокаційних дій. Європі слід негайно реагувати, посилюючи санкції, – щодо аеропортів Білорусі мають бути введені санкції», - сказав Ландсбергіс.

Читайте також: Вся Литва опинилась у «чорній» COVID-зоні

Він додав: «Усі авіалінії світу мають зрозуміти, що, літаючи до Білорусі, вони співпрацюють із злочинним режимом».

Міністр також поінформував Борреля, що Литва підтримує постійний контакт з Польщею з метою подолання кризи на кордоні ЄС.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску у рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Читайте також: Україна, Литва та Польща створили Молодіжний Люблінський трикутник

За сприяння мінського режиму 8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 3-4 тисяч мігрантів, які хочуть нелегально потрапити до країни з території Білорусі.