Pfizer просить у США дозволу на бустерну дозу COVID-вакцини для всіх дорослих

Компанії Pfizer/BioNTech запросили в Управління з контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) дозвіл на застосування бустерної дози вакцини проти коронавірусу для американців віком від 18 років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNBC.

Pfizer заявила, що просить FDA внести зміни до свого дозволу, ґрунтуючись на результатах 3-ї фази дослідження за участю понад 10 тисяч осіб, яке показало, що бустерна доза вакцини є безпечною та ефективною.

FDA може задовольнити запит Pfizer до Дня подяки (25 листопада), повідомляє New York Times з посиланням на неназвані джерела.

Третя доза вакцини Pfizer/BioNTech вже була дозволена FDA для літніх людей і дорослих з групи ризику через шість місяців після того, як вони зробили друге щеплення. Бустерна вакцина від Moderna також була дозволена для тих самих груп, що й Pfizer, тоді як друга вакцина Johnson & Johnson’s вже дозволена для всіх дорослих від 18 років.

Читайте також: Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Управління з контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) дозволило застосування вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech для дітей від п’яти до 11 років.

У світі станом на ранок 10 листопада зафіксовано 251 562 921 випадок COVID-19, зокрема 5 079 915 летальних, одужали 227 779 609 осіб.

Фото: CTK Photo/Укрінформ