Turkish Airlines спростовує причетність до перевезень мігрантів у Білорусь

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines спростовує закиди щодо причетності до перевезень нелегалів у Білорусь.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву авіакомпанії Turkish Airlines.

«Декілька ЗМІ стверджують, що рейси Turkish Airlines до Білорусі створюють ґрунт для нелегальної імміграції… Хочемо з повагою повідомити громадськість, що звинувачення в ЗМІ безпідставні», - заявили в компанії.

У Turkish Airlines підкреслили, що компанія дотримується всіх заходів безпеки та враховує чутливі моменти у співпраці з міжнародними органами влади стосовно рейсів, що здійснюються в усі куточки світу.

Читайте також: Польща хоче запровадити санкції проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисному створюванні міграційного тиску в межах гібридних дій проти країн ЄС.

8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 3-4 тисяч мігрантів, які вдалися до спроби силою перетнути рубіж, що викликало опір з боку польських військовослужбовців та прикордонників.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликала країни-члени запровадити розширені санкції проти режиму Лукашенка, який використовує мігрантів як інструмент для політичного тиску на ЄС.