Мільйон афганських дітей можуть померти від голоду до кінця року - ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявляють, що в Афганістані до кінця року 3,2 мільйона дітей можуть страждати від сильного недоїдання, а 1 мільйон з них опиняться на межі смерті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на речницю ВООЗ Маргарет Гарріс, яка перебуває у столиці Афганістану Кабулі.

Гарріс також відзначила, що зараз лікарні в Афганістані переповнені маленькими дітьми, які вже страждають від голоду.

«Це важка боротьба у країні, де поширюється голод. Світ не має права повернутися спиною до Афганістану», - сказала вона.

Також речниця ВООЗ додала, що холодні температури взимку можуть зробити дітей та літніх людей більш вразливими до хвороб. Вона також відзначила проблему з опаленням як у будинках, так і в лікарнях.

«Ми побачимо ще більше смертей, якщо негайно не втрутимося», - заявила Гарріс.

ЗМІ зазначає, що міжнародні організації попереджали про можливий голод із серпня, коли призупинилася фінансова допомога країн Заходу внаслідок захоплення влади Талібаном. Також у сфері медицини в Афганістані спостерігається відтік працівників, тому що у влади немає грошей виплачувати вчасно зарплату.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Пакистану Ісламабаді пройшли перемовини делегацій зі Сполучених Штатів, Росії та Китаю щодо майбутнього Афганістану, де поглиблюється гуманітарна криза.