У Польщі різко зросла кількість COVID-інфікованих

За минулу добу в Польщі зафіксовано різкий стрибок кількості інфікованих та померлих від коронавірусу.

Зокрема, 16 листопада в РП виявлено 24 239 нових випадків інфікування COVID-19, померло 463 особи, інформує МОЗ Польщі у Твіттері, передає Укрінформ.

Кількість інфікованих у Польщі за минулу добу є найвищою від 10 квітня, а смертності – від 6 травня цього року. Станом на сьогодні - це найвищий показник інфікованості і смертності від COVID-19 під час четвертої хвилі пандемії COVID-19.

Упродовж тижня кількість інфікованих на коронавірус зросла на 25%.

За даними МОЗ Польщі, найбільше інфікованих виявлено у Мазовецькому (Варшава), Cілезькому (Катовіце) та Великопольському (Познань) воєводствах.

На сьогодні в польських лікарнях перебуває понад 15,3 тис. інфікованих коронавірусом, понад 1,3 тис. – підключено до авпаратів ШВЛ.

У Польщі проведено вже майже 40 млн щеплень, повністю вакциновано понад 20,4 млн людей (близько 60% населення країни). Більше 1,3 млн поляків отримало вже третю дозу вакцини проти COVID-19.

Уряд Польщі поки що не планує вводити чергових обмежень у зв'язку із стрибком інфікованості на COVID-19.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 17 листопада зафіксовано понад 255 млн випадків зараження коронавірусом, одужало більше 230,6 млн осіб, померло - 5 129 836.

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News