Саакашвілі перевезли до військового шпиталю

Відео

Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли до військового шпиталю в місто Горі, оскільки його самопочуття погіршилось.

Про це передає Укрінформ із посиланням на телеканал TV Pirveli.

Разом із політиком вирушили особистий лікар Ніколоз Кіпшидзе, медики тюремної лікарні, а також його мати Гіулі Аласанія.

На кадрах, опублікованих телеканалом, видно, як швидку з Саакашвілі супроводжують інші автомобілі - МВС і спеціальної пенітенціарної служби Мін'юсту.

За даними каналу, колона була в дорозі близько години. 

Читайте також: У Грузії назвали умову переведення Саакашвілі з тюремної лікарні

Тим часом у медустанові готувалися до приймання ув'язненого: на вікнах його палати встановлено металеві ґрати, медустанова оточена правоохоронцями, а парковку поряд із лікарнею очистили від автомобілів.

Читайте також: Саакашвілі висунув умову припинення голодування

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього були порушені кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування. 8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці в Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його "тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї".