У Нідерландах фіксують майже 24 тисячі нових випадків COVID-19 за добу

У Нідерландах за останню добу зафіксовано 23 789 позитивних тестів на коронавірус, що вже назвали новим рекордом захворюваності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Кількість позитивних тестів на коронавірус, про які повідомляє Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM), зросла до 23 789 до 10:00 сьогодні вранці, що є новим щоденним рекордом. У порівнянні з учорашнім днем ​​позитивних тестів - на 785 більше”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за останні сім днів реєструвалося в середньому 22 417 позитивних тестів на добу. Це на 32 відсотки більше, ніж сім днів тому.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах через велику кількість хворих на коронавірусну хворобу з 24 листопада є обов’язковим дотримання соціальної дистанції 1,5 метра в магазинах, парках, торгових центрах. За недотримання дистанції передбачений штраф розміром 95 євро.

Така вимога поширюється на всіх у віці 18 років і старше, за виключенням спілкування людей, які належать до одного домогосподарства.

З 13 листопада заклади громадського харчування мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності повинні бути зачинені о 18:00.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше ніж четверо гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.