Невакцинованим італійцям заборонять відвідувати готелі, ресторани та кінотеатри

В Італії очікують, що буде запроваджено заборону невакцинованим відвідувати ресторани, кінотеатри, а також зупинятися у готелях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела в уряді країни.

Повідомляється, що уряд збирається прийняти постанову, яка дозволить відвідувати ресторани, кінотеатри, а також зупинятися у готелях лише для повністю вакцинованих громадян або для тих, які мають довідку про те, що перенесли хворобу. Очікується, що цю постанову ухвалять 6 грудня.

Також джерела повідомляють, що у країні поширять обов’язкову вакцинацію на нові категорії населення, включаючи вчителів та поліцію. Наразі вакцинація є обов’язковою лише для працівників охорони здоров’я.

Окрім цього, зелений COVID-сертифікат відтепер буде дійсний не рік, а дев'ять місяців. Таким чином в уряді планують заохотити людей робити щеплення бустерними дозами вакцини.

Інші джерела повідомляють також, що Італія схвалить вакцинацію дітей від 5 до 11 років.

ЗМІ відзначає, що наразі в Італії спостерігається близько 10 000 нових випадків захворювань щодня, що вдвічі менше за аналогічний період минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, європейський офіс Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендує країнам розглянути можливість запровадження обов’язкової вакцинації всього населення.