У Нью-Йорку підрозділи боротьби з тероризмом охоронятимуть безпеку Дня подяки

У Нью-Йорку, де в четвер проходитиме найбільший у США святковий парад до Дня подяки, відомий під назвою «Мейсі», для забезпечення порядку влада міста залучила підрозділи поліції з боротьби із тероризмом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

За словами речника Департаменту поліції Нью-Йорка Едвард Райлі, правоохоронці розробили план заходів безпеки на випадок терористичних загроз ще торік.

Поліція, зокрема, підготувала автомобілі для блокування, заповнені піском, великі санітарні автомобілі. Безпекою займатимуться «поліціянти з команди критичного реагування, спеціально призначеної для боротьби з тероризмом, а також із групи стратегічного реагування, патрульні та співробітники служби екстреної допомоги», сказав Райлі. За його словами, комплекс заходів, спрямованих на запобігання тероризмові, накладатиметься на весь маршрут.

«Багато буде того, що громадськість не побачить», - додав він.

Заходи безпеки під час масових зібрань з нагоди свята вживаються по всій країні. Поштовхом до цього стала смертельна аварія, що сталася вихідними в місті Вокеша штату Вірджинія. Як повідомляв Укрінформ, під час святкування ювілею міста автомобіль, керований рецидивістом, наїхав на учасників параду, внаслідок чого загинули шість осіб, десятки дістали поранення.

Нагадаємо: день подяки у США відзначається як державне свято у четвертий четвер листопада. У багатьох містах проходять паради. У Нью-Йорку костюмована процесія рухається від Центрального парку до магазину «Мейсіс», несе великі надувні фігури героїв відомих мультфільмів, казок і телепередач.

Цей день, коли люди дякують Богові, родині, друзям за добробут і прихильне ставлення, відкриває святковий сезон, що триває до Нового року. Увечері родини збираються на святкову вечерю. Традиційні страви - індичка під журавлиновим соусом та гарбузовий пиріг. Наступного дня, у «чорну п’ятницю», у крамницях починається святковий розпродаж.