Ексочільницю міносвіти Естонії звинуватили у присвоєнні бюджетних коштів та шахрайстві

Державна прокуратура Естонії офіційно висунула звинувачення колишній очільниці міністерства освіти Естонії Майліс Репс у привласненні бюджетних коштів, а також у шахрайстві.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

Сторона обвинувачення стверджує, що чиновниця загалом витратила близько 7 500 євро зі скарбниці міністерства на власні потреби.

Згідно з даними слідства, Репс доручала співробітникам міністерства обов’язки, пов’язані з доглядом за її дітьми. Також їй висувають звинувачення у незаконному використанні міністерської карти на пальне для автомобіля та покритті витрат на святкування свого дня народження, що відбувалося у приміщенні відомства.

Читайте також: Президент Естонії звільнила міністра за використання службового авто в особистих цілях

Окрім того, Репс звинувачують у шахрайстві шляхом придбання за кошти міносвіти кавоварки, яку вона використовувала у себе вдома, використання коштів міністерства на оплату витрат одного з членів родини на дозвілля та витрат та на святкування дня народження в одному з ресторанів.

Провадження було розпочато після того, як газета Õhtuleht опублікувала матеріал щодо нецільового використання коштів міністерства Майліс Репс минулого року.