У зоопарку Антверпена бегемоти заразилися коронавірусом

У зоопарку Антверпена двоє бегемотів захворіли на COVID-19, й нині дослідники бельгійського медичного інституту Sciensano намагаються зрозуміти, як це могло трапитися – у жодного співробітника зоопарку, які працювали з тваринами, коронавірусу не виявлено.

Як повідомляє Укрінформ, про цей випадок сьогодні розповідає бельгійське видання Nieuwsblad.be.

«Двоє бегемотів - Імані та Гермієн з Антверпенського зоопарку виявилися зараженими коронавірусом. Діагноз був підтверджений лабораторними аналізами в медичному інституті Sciensano, але досі залишається незрозумілим, як тварини могли заразитися – всі люди, що за ними доглядають, мають негативні тести на коронавірус», - йдеться у повідомленні.

Хворобу у тварин виявив ветеринар зоопарку, який помітив, що обидві тварини «випльовують шмарклі», та зробив аналіз цих виділень. Тести на СOVID-19 виявилися позитивними в обох бегемотів. Це є винятковим випадком, оскільки така інфекція вперше виявлена у цього виду тварин.

Проблемний вольєр негайно закрили для відвідувачів, а доглядачів зоопарку, окрім захисних масок та дезінфекції взуття, зобов’язали також носити захисні окуляри під час контакту з тваринами та щодня проходити експрес-тест на коронавірус.

За даними зоопарку, на які посилається видання, бегемоти нині почуваються добре, але доступ до них буде відкритий знову лише після підтвердження негативного тесту на COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, нині у світі, зокрема, у США та Великій Британії, зафіксовано близько 200 випадків COVID-19 у домашніх тварин, серед яких – коти й собаки. У більшості випадків домашні улюбленці «підхопили» інфекцію від власників, поки не існує жодних даних про те, що кішки й собаки можуть передавати інфекцію людям.

Норки, як з'ясувалося, можуть бути носіями інфекції. У Нідерландах після того, як на COVID-19 захворіли щонайменше двоє людей із числа тих, хто доглядав за тваринами, на вимогу місцевого ветеринарного відомства були знищені більше мільйона норок.

Фото: Zoo Antwerpen