У Франції заарештували підозрюваного у вбивстві журналіста Хашоггі

У Франції заарештували одного з імовірних убивць саудівського журналіста Джамала Хашоггі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на французьке радіо RTL.

Повідомляється, що підозрюваного затримали в аеропорту Руассі поблизу Парижа. За інформацією RTL, чоловік, якого заарештували, мав квиток на літак до столиці Саудівської Аравії. Також RTL відзначає, що заарештований є колишнім силовиком із Саудівської Аравії. Поліція вважає, що він міг брати участь у вбивстві Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Як повідомлялося, головна прокуратура Стамбула 24 березня 2020 року підготувала обвинувальний акт проти 20 громадян Саудівської Аравії, в якому було зазначено, що Джамаля Хашоггі задушили на смерть 2 жовтня 2018 року в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, його тіло розчленували та знищили. Як покарання прокуратура вимагала для всіх підсудних довічного ув’язнення. Згодом під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великобританії.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді у Стамбулі відбулося п’яте слухання у справі вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, за результатами якого було винесене рішення про направлення запиту до мін'юсту Саудівської Аравії щодо покарання обвинувачених.