У М'янмі солдатів звинуватили у вбивстві 11 людей

У М’янмі солдатів звинуватили в тому, що вони вбили 11 людей у селі та спалили їхні тіла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що обвуглені тіла були знайдені в середу у селі Сагайнг, де раніше відбувалися сутички між силовиками та місцевим ополченням, яке виступило проти військового перевороту 1-го лютого. Після цього відео зі знайденими тілами розповсюдили у соцмережах. У військовій хунті М’янми поки не прокоментували цю ситуацію.

Місцеві жителі повідомили журналістам, що деяких з жертв було спалено живцем після того, як у селі відбулася стрілянина. «Солдати просто жорстоко вбили кожного, кого вони змогли відшукати», - заявив один зі співрозмовників Reuters. Він не зміг уточнити, чи були серед жертв члени ополчення, чи просто мирні жителі.

Інший співрозмовник журналістів підтвердив, що один зі вбитих був його родичем. За його словами, вбитому було 22 роки і його звали Хтет Ко. Він навчався в університеті, не був членом ополчення та не мав при собі зброї.

У соцмережах протестувальників проти військової хунти був розміщений допис з іменами всіх 11 жертв. Повідомляється, що серед них був хлопець 14 років.

Асоціація допомоги політичним в’язням (AAPP) повідомляє, що після перевороту 1-го лютого у країні було вбито силовиками понад 1 300 осіб. Також більш як 10 700 були ув’язнені. Водночас військова хунта М’янми заявляє, що AAPP є упередженою та сильно завищує дані, тоді як у протистоянні було вбито також сотні солдатів.

Як повідомляв Укрінформ, колишню президентку М’янми Аун Сан Су засудили до чотирьох років ув’язнення за першим з одинадцяти обвинувачень.

Фото: Myitkyina News Journal via AFP