Московська поліція зірвала вечір солідарності із політв'язнями

У Москві поліція зірвала проведення вечора солідарності із політв'язнями.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на коментар координатора майданчика «Відкритий простір» Марії Шукалович виданню «ОВД-Інфо».

«Захід мав закінчитися о 21 годині, ще планувався аукціон на підтримку політв'язнів, який встиг розпочатися. Але відразу ж нагрянули силовики до нас під приводом того, що люди не дотримуються соціальної дистанції і знаходяться не в масках. Нібито у нас дуже маленьке приміщення, хоча днем ​​раніше у тому ж приміщенні проходив аналогічний вечір... І такої пильної уваги до майданчика, до організаторів не було», — розповіла Шукалович.

Поліцейські заявили, що якщо захід не закінчиться за півгодини, на місце прибудуть два автобуси ОМОН. В результаті організатори завершили вечір на дві години раніше, ніж планувалося.

Читайте також: Кримська солідарність заявляє про посилення тиску силовиків на активістів, адвокатів і журналістів

Загалом на вечір прийшли кілька десятків людей. Вони встигли підписати новорічні листівки для політв'язнів у СІЗО та колоніях.

Як раніше повідомляло агентство, правозахисний центр "Меморіал" на даний момент визнав політв'язнями в Росії 84 особи. Ще понад 300 людей визнано переслідуваними з релігійних мотивів.

Фото: «Протестный МГУ»