У Балтійському морі шукають двох моряків, які зникли після зіткнення суден

Після зіткнення з британським кораблем данського вантажного судна, що перекинулося, біля берегів Швеції, двох членів екіпажу досі шукають.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що 55-метрова баржа Karin Hoj та 90-метрове британське судно Scot Carrier пливли в одному напрямку і зіткнулися через туман та погану видимість близько 3.30 у територіальних водах Швеції.

Після зіткнення зникли двоє членів екіпажу Karin Hoj. Наразі проводиться пошуково-рятувальна операція за участю щонайменше дев’яти катерів та гелікоптера.

Данська служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що у водах поблизу місця зіткнення не знайшли жодної шлюпки з членами екіпажу. Повідомляється також, що температура води у цьому районі становить близько 4 градусів.

Данський метеорологічний інститут оприлюднив заяву, згідно з якою туман не був надзвичайно густим, і ці погодні умови не були «незвичайними» для цієї пори року. Шведська берегова охорона заявляє, що слідство наразі розглядає варіант «грубої недбалості», яка призвела до цього інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, два вантажних судна зіткнулися у Балтійському морі між данським островом Борнгольм та південним шведським містом Істад.

Фото Adam Ihse