В Амстердамі COVID-протест переріс у сутички з поліцією

Відео

В Амстердамі в неділю близько 10 тисяч людей вийшли на протест проти урядових заходів боротьби із COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє DW.

Багато хто з тих, хто зібрався на Музейній площі в центрі міста, не реагував на вимоги правоохоронних органів розійтися, внаслідок чого акція переросла в сутички з поліцією, і в ситуацію втрутилися спецпризначенці. За даними правоохоронних органів, коли кілька протестувальників спробували прорвати блокаду неподалік Музейної площі, четверо охоронців порядку отримали поранення.

За даними поліції, 30 учасників протестів затримали. Їм пред'явлено звинувачення у порушенні громадського порядку, жорстокому поводженні або несанкціонованому зберіганні зброї. За повідомленням місцевої влади, увечері ситуація заспокоїлася.

Проти демонстрантів, які відмовилися залишити Музейну площу Амстердама, було стягнуто підрозділи кінної поліції, також використовувалися службові собаки.

Сутички розпочалися у другій половині дня. Група людей, одягнених у все біле, скандувала: «Тут не диктатура». Мер Амстердама Фемке Халсема звернулася до демонстрантів із закликом розійтися.

Частина мітингувальників після цього пройшла процесією через центр міста до амстердамського району Вестерпарк, де взяли участь у санкціонованому мітингу правопопулістської партії «Форум за демократію».

Через швидке поширення Омікрон-варіанту коронавірусу в Нідерландах 19 грудня введено жорсткий локдаун, який, як очікується, триватиме як мінімум до середини січня. Це і викликало протести.

Фото: Getty Images, twitter