Тисячі шкіл у Штатах призупинять роботу через поширення штаму Омікрон

Тисячі шкіл США відклали заплановане на цьому тижні повернення до класів після канікул або перейшли на дистанційне навчання на тлі поширення штаму Омікрон.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс пообіцяв зберегти роботу найбільшої шкільної системи країни, попри поширення вірусу.

Міста, включаючи Мілуокі, Клівленд і Детройт, або ввели онлайн-навчання, або взагалі скасували його для десятків тисяч учнів цього тижня, посилаючись як на дефіцит персоналу, так і на занепокоєння штамом Omicron.

У Нью-Джерсі, де за останні тижні спостерігається одні з найвищих показників випадків захворювання, більшість міських шкільних округів запровадили віртуальні класи для початку нового року, включаючи Ньюарк, найбільше місто штату.

За даними Burbio, сайту, який відстежує перебої в школах, цього тижня на національному рівні було закрито понад 2 750 шкіл. За даними клініки Мейо, по всій країні в середньому 18% тестів були позитивними.

Як раніше повідомляло агентство, управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США дозволило бустерні щеплення від коронавірусу підлітків у віці від 12 до 15 років, а також деяких дітей від 5 років.