У Відні запустили пілотний проєкт для інноваційного лікування COVID-19

У клініці "Фаворитен" у Відні розпочався пілотний проєкт з використання препарату Сотровімаб (Sotrovimab) британської фармкомпанії для лікування COVID-19 у пацієнтів з групи високого ризику.

Про це повідомляє австрійський суспільний телерадіомовник ORF, передає Укрінформ.

"У клініці "Фаворитен" стартував пілотний проєкт з амбулаторного застосування ліків від COVID-19. Препарат призначений для полегшення перебігу захворювання у пацієнтів із групи високого ризику", - йдеться у повідомленні.

Сотровімаб застосовуватимуть при лікуванні хворих на COVID-19, які мають серцево-судинні захворювання, хронічну ниркову недостатність, захворювання печінки та тяжкий імунодефіцит.

За даними австрійського МОЗ, близько 15 тис. пацієнтів можуть отримати Сотровімаб, який днями доставили у країну. Міністерство уклало ще три контракти на закупівлю цього препарату.

Як повідомлялося, Європейське агентство з лікарських засобів 16 грудня 2021 року рекомендувало видачу реєстраційного посвідчення для лікарського засобу Сотровімаб (Sotrovimab, XEVUDY), що призначений для лікування COVID-19 у дорослих та підлітків. Препарат випускає британська компанія GlaxoSmithKline.

Зазначалося, що лікуванню ним підлягають пацієнти з симптомами у легкій формі, яким не потрібний кисень, але у яких є високий ризик розвитку тяжкої форми захворювання.

Сотровімаб є нейтралізуючим антитілом, яке послаблює коронавірус. Проведені клінічні випробування засвідчили, що препарат знижує ризик госпіталізації або смерті на 79%.

У травні ці ліки схвалило для екстреного застосування Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США.