Австрія скасовує локдаун для невакцинованих від коронавірусу

В Австрії з наступного понеділка, 31 січня, припиняє діяти обмеження виходу з дому для осіб, які не мають щеплення від коронавірусу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це повідомив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час пресконференції у Відні.

"З метою захисту населення від зараження та уникнення перевантаження нашої системи охорони здоров’я необхідним було застосування жорсткіших обмежувальних заходів щодо невакцинованих осіб. Але оскільки ситуація в наших лікарнях стабілізувалася, локдаун для нещеплених припиняє свою дію в понеділок", - заявив Негаммер.

Читайте також: Австрія прийняла закон про обов’язкову COVID-вакцинацію

Водночас він закликав усіх австрійців, які ще мають щеплення від COVID-19 – а це близько 1,5 млн осіб – вакцинуватися і "не чекати, коли вимога щодо обов’язкової вакцинації набуде чинності".

Поруч з цим австрійський уряд наразі не бачить можливості послаблення інших обмежувальних заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, зокрема щодо обмеження роботи закладів громадського харчування (до 22.00) чи вимоги пред’явлення сертифікату вакцинації або довідки про одужання при відвідуванні громадських закладів.

Тим часом в Австрії продовжує поширюватися хвиля захворюваності, спричинена Омікроном: за минулу добу в країні зафіксовано понад 30 тис. випадків COVID-19 – новий максимум з початку пандемії.

Читайте також: Австрія виділить мільярд на «вакцинаційну лотерею» - можна виграти 500 євро

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії 12 грудня 2021 року завершився загальнонаціональний локдаун, однак залишилися обмеження для осіб, які ще не вакцинувалися від коронавірусу. Так званий "локдаун для невакцинованих" почав діяти в країні 15 листопада.

Він передбачав, що усі жителі Австрії, які ще не перехворіли або не вакцинувалися проти COVID-19, можуть залишати помешкання лише з певних причин, як-от робота та освіта, купівля продуктів, користування медичними та адміністративними послугами, відпочинок просто неба неподалік місця проживання.

21 січня в Австрії було ухвалено закон, згідно з яким з початку лютого в країні почне діяти вимога обов’язкової вакцинації проти коронавірусного захворювання COVID-19.