США евакуюють сім'ї своїх держслужбовців з Білорусі

Державний департамент США віддав розпорядження членам сімей американських держслужбовців у Білорусі покинути країну через «непередбачувану ситуацію в регіоні».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

«Державний департамент 31 січня 2022 року віддав розпорядження членам сімей державних службовців виїхати (з Білорусі – ред.)», - йдеться у заяві.

У Держдепі наголосили, що у зв’язку з посиленням незвичної російської військової активності поблизу кордону з Україною, громадяни США, які перебувають у Білорусі або планують подорожувати до неї, повинні знати, що ситуація непередбачувана, і в регіоні спостерігається підвищена напруга.

На цьому тлі громадян США закликали не подорожувати до Білорусі.

Читайте також: Проти Лукашенка подали позов до Гааги - звинувачують у геноциді

США, як і раніше, не рекомендує своїм громадянам здійснювати поїздки до Білорусі через свавілля у виконанні місцевих законів та ризик затримання, а також через COVID-19 і пов'язані з цим обмеження на в'їзд.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Державний департамент рекомендував громадянам Сполучених Штатів утриматися від поїздок до Росії.

Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».