Поліція Оттави заборонила доставляти пальне протестувальникам

Поліція Оттави видала наказ про заборону постачання пального протестувальникам, які окупували центральну частину міста.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у пресслужбі Поліцейської служби Оттави.

“Поліцейська служба Оттави видала попередження, що будь-хто, виявлений за доставкою пального до вантажівок демонстрантів у червоній зоні (до неї входить більшість центральної частини міста - ред.), може бути арештований та оштрафований”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Поліція Канади не виключає залучення армії до розгону COVID-протестів

Зазначається, що правоохоронці вже виписали більше сотні штрафів та арештували кілька автомобілів за порушення, пов’язані з протестами. Окрім цього, вже було розпочато 60 кримінальних розслідувань. "Досі для допомоги із демонстраціями в Оттаві у розпорядження Поліцейської служби Оттави прибуло 100 членів поліції провінції Онтаріо", - додали у відомстві.

Зауважимо, що вночі підрозділ озброєних правоохоронців вилучив пальне та продовольство із основного складу, який використовували мітингувальники. На вихідних також було розібрано один із їх таборів поблизу парламенту. 

Читайте також: Оттава оголосила надзвичайний стан на тлі COVID-протестів

Однак рух прилеглими до будівлі парламенту районами Оттави досі залишається заблокованим. Протестувальники, серед яких сотні водіїв вантажівок, обіцяють не припиняти протести, поки їх вимоги не будуть виконані. 

Як повідомлялося, у неділю в Оттаві було оголошено надзвичайний стан через масові протести, що тривають у місті вже два тижні. Надзвичайний стан не надає місту суттєвих розширених повноважень, але дає змогу значно швидше проводити закупівлі та більш гнучко забезпечувати державні послуги. 

Протестувальники не згодні з чинними заходами охорони здоров’я, запровадженими для стримання поширення COVID-19. Протестувальники перекрили рух центром міста та збудували невеликий табір поблизу будівлі федерального парламенту. Хоча протест розпочався як вияв незгоди з обов'язковою вакцинацією водіїв-далекобійників від COVID-19, з часом протестувальники суттєво розширили перелік своїх вимог і тепер до нього входить в тому числі негайна відставка прем'єр-міністра та генерал-губернатора.