Лавров не відповів на запитання, чи закінчиться ескалація після 20 лютого

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, нагадавши, що 20 лютого закінчуються «наші навчання», імовірно маючи на увазі російсько-білоруські маневри «Союзна рішучість», далі уникнув відповіді на запитання, чи закінчиться на цьому ескалація навколо України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на телетрансляцію пресконференції за підсумками перемовин Лаврова з главою МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

«Щодо «20 лютого» – питання не до мене. 20 лютого закінчуються наші навчання, як це було оголошено. А щодо того, чи закінчиться 20 лютого ескалація – я не знаю, бо не ми її роздмухували, не ми цим займаємося», - сказав Лавров.

Після цього він додав, що «Росія сама вирішуватиме, як і якими засобами забезпечувати власну безпеку».

Читайте також: 74% європейців вважають, що ЄС має захищати Україну у разі нападу Росії

Як повідомлялося, 10-20 лютого РФ та Білорусь проводять на території Білорусі спільні масштабні військові навчання "Союзна рішучість-2022", у тому числі поблизу кордонів України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ наземного компонента.

Читайте також: Блінкен обговорив з Лавровим можливість дипломатичного діалогу та деескалації

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що, станом на 16 лютого, Україна не фіксує реального відведення російських військ, про яке заявляє РФ.