У Британії підтримують розміщення українських біженців у конфіскованих особняках олігархів РФ

Заступник прем'єр-міністра Великої Британії й міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що підтримує конфіскацію особняків російських олігархів для розміщення біженців з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Huffington Post.

Рааб на запитання, чи зможе Британія захопити майно, яке належить російській еліті, як покарання за вторгнення Росії в Україну, відповів: «Так, якщо у нас є докази та правова основа, ми це зробимо».

Також Рааб ствердно відповів на питання щодо того, чи підтримає він використання цієї нерухомості для розміщення українських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії ще в середині лютого попереджав, що у разі вторгнення РФ до України застосовуватиме жорсткі санкційні заходи проти російських банків і компаній. Ця обіцянка була виконана.

Для контролю за дотриманням санкцій Францією, Німеччиною, Італією, Британією та Канадою було створено трансатлантичну оперативну групу.

Згодом Мін'юст США створив робочу групу KleptoCapture, яка слідкуватиме за дотриманням запроваджених проти Росії санкцій, щодо порушників буде вестися судове розслідування, а в разі неможливості арешту будуть накладати арешт на активи та конфісковуватимуть майно.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що у Лондоні наразі опрацьовують нові санкції проти російських олігархів, які включають розшук усього їхнього майна та коштів у Британії й видворення з країни.

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.