Путін денацифікує росію, адже з такою нацією ніхто не захоче мати справи – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що путін відірваний від реальності та загробив росію як економічно, так і культурно.

Про це Ткаченко заявив у себе у Телеграмі, передає Укрінформ.

«путін нині знищує не Україну, він знищує росію. Шкода, що це розуміють мало хто з росіян. Увійшовши в Україну «другою армією у світі», він зіткнувся із озброєним до зубів, мотивованим, навченим військом, яке воює вже 8 років. путіна в Україні ненавидять усі: армія, діти, домогосподарки, програмісти, садівники. Тези про денацифікацію зіткнулися з тим, що «денафікувати», а отже, знищити, потрібно всіх українців. А це – страшніше за нацизм. Окрім українців, путін убиває росіян, російськомовних, знищує церкви російського патріархату. Це не нацизм. Це – геноцид», - наголосив Ткаченко.

Він упевнений, що путін відірваний від реальності у своєму бункері.

«Вже зрозуміло, що рухає президентом рф не логіка. Це помста. Помста за те, що Україна вільна. Помста Харкову за те, що завдяки їхнім уболівальникам увесь світ знає, що путін – *** – ла-ла-ла. Помста українському Маріуполю за те, що встояв 2014-го і стоїть й досі. Аналізуючи новини з рф, я бачу, наскільки путін відірваний від реальності у своєму бункері. Він досі вірить, що «велика» країна переможе. Хоча золотовалютні резерви заморожені, а рівень боргових зобов'язань перебуває на рівні таких країн як Нігерія, Лівія та Монголія», - розповів міністр.

Крім того, він упевнений, що тепер усе російське сприйматиметься ворожим у цивілізованих державах.

«Але я хотів би сказати про культуру. путін примудрився зганьбити весь так званий «русский мир», а отже, й культуру. Давайте подивимося у майбутнє. Як оцінюватимуть наступні покоління? Чехов – росіянин. росіянин = вбивця. російський балет? Балет країни вбивць. російські матрьошки? А чи немає в них гранати? путін «денафікує» не Україну. Путін денацифікує росію. Із такою нацією ніхто не захоче мати справи десятки років», - упевнений Ткаченко.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно подала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.