Сім країн ЄС не радять своїм громадянам їхати воювати в Україну - ЗМІ

Німеччина та шість інших країн Європейського Союзу радять своїм громадянам не брати участі у війні в Україні як добровольцям.

Про це повідомляє ntv та низка інших ЗМІ, передає Укрінформ. Офіційні сайти заяву, на яку посилаються ЗМІ, поки не оприлюднюють.

«Декларацію», мовляв, було ухвалено за результатами зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Брюсселі в понеділок. Її, за повідомленнями, підписали представники ФРН, Франції, Італії, Іспанії, Бельгії, Люксембургу та Нідерландів.

«Звичайно, ми хочемо перешкодити людям відвідувати театр військових дій», – цитують ЗМІ міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена.

Раніше з України надходили повідомлення про те, що тисячі іноземних добровольців приєдналися до українських сил оборони. Наприкінці лютого Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення в складі Збройних сил України «міжнародного легіону» для відбиття російської агресії.

Водночас, за інформацією британської розвідки, близько 1000 бойовиків російського приватного угруповання «Вагнер» зараз перебувають на сході України за розпорядженням кремля.