З білорусі заборонили вивозити макарони, крупи та борошно

Рада міністрів білорусі на три місяці наклала заборону на вивезення за кордон рису, круп, борошна грубого помелу з жита та ячменю, а також макаронних виробів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на білоруську ділову газету.

Зазначається, що обмеження передбачене постановою радміну країни від 28 березня 2022 р. № 187 «Про запровадження тимчасової заборони на вивезення окремих видів товарів». Вона набирає чинності з дня офіційного опублікування та діятиме протягом трьох місяців.

"Захід запроваджено з метою недопущення створення дефіциту, а також дотримання продовольчої безпеки країни", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що постанова не поширюється на товари, які вивозяться до держав – членів Євразійського економічного союзу. Також обмеження не діє щодо експорту до інших держав як міжнародної гуманітарної допомоги.

Як повідомлялось, раніше у білорусі розширили перелік товарів, заборонених до експорту. Зокрема, до 22 вересня уряд країни заборонив вивезення пшениці, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, гречки, проса, тритикале, інших злаків.

Також під заборону експорту потрапили дроблене зерно, насіння ріпаку, соняшнику, жом буряковий, макуха, шрот з насіння ріпаку або кользи та ряд непродовольчих товарів.