Онлайн-магазини блокують платежі картками UnionPay, випущеними в росії

У власників карток китайської платіжної системи UnionPay, випущених у росії, виникли проблеми з оплатою товарів в інтернет-магазинах, розташованих за межами рф. 

Як передає Укрінформ, про це пише "Коммерсант".

За інформацією видання, багато іноземних магазинів та їхні банки-еквайєри відсікають будь-які платежі з карток, випущених у рф, в тому числі і UnionPay. Експерти пояснюють це тим, що банки, які працюють з інтернет-магазинами, відмовляються обслуговувати випущені в росії картки будь-яких платіжних систем, хоча санкціями такі обмеження не передбачені.

При цьому, як зазначає "Коммерсант", вплинути на цю ситуацію могла б сама платіжна система, поставивши вимогу від еквайєрів на місцях виконувати зобов'язання, проте UnionPay не втручається в ситуацію і не дає коментарів з цього приводу.

Наразі в росії випущено близько пів мільйона карток UnionPay, що в десять разів більше, ніж на початок березня. При цьому значна частина з них — віртуальні, тобто передбачають використання для оплати товарів в інтернет-магазинах.

Як повідомляв Укрінформ, Японія обмежила доступ росії до міжнародної платіжної системи SWIFT та заборонила експорт обладнання для нафтопереробки.

Провідні японські компанії, зокрема Toyota, Honda, Nintendo та Sony, призупинили експорт до рф.