Поклонську призначили радником генпрокурора рф із забороною публічної діяльності

Наталія Поклонська заявила, що призначена на посаду радника генпрокурора рф Ігоря Краснова з забороною на публічну діяльність та висловлювання.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у своєму ТГ-каналі.

«Мною припиняється ведення соціальних сторінок та будь-яка публічна діяльність. Тепер займатимуся виконанням поставлених генеральним прокурором росії завдань відповідно до федерального закону "Про прокуратуру рф", - написала Поклонська.

У понеділок повідомлялося, що президент рф володимир путін звільнив Наталю Поклонську з посади заступника керівника Росспівробітництва. В указі причину звільнення не названо.

На початку року, в лютому, Поклонська обійняла посаду заступника голови Росспівробітництва. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вона заявила, що літера «Z» символізує горе і трагедію. У квітні глава Росспівробітництва Євген Примаков пообіцяв «зробити висновки» через ці слова Поклонської.

Читайте також: В Одесі затримали колишнього чоловіка Поклонської

До призначення в Росспівробітництво експрокурор окупаційної адміністрації Криму та ексдепутат держдуми рф Наталія Поклонська числилася послом росії в республіці Кабо-Верде.

Міністерство закордонних справ України порушувало перед урядом Кабо-Верде питання про злочинну діяльність Поклонської, оскільки вона розшукується за державну зраду проти України, а також перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії. В результаті 19 січня МЗС рф оголосило, що Поклонська не стане послом у Кабо-Верде «з особистих причин».